Наши партнеры

Få vores nyhedsbrev nu

Bliv inviteret til eksklusive VIP arrangementer og modtag særlige tilbud på unikke smykker.

Farvede Ædelstene

De farvede ædelsten giver dig rig mulighed for at skabe smukke og spændende farvekombinationer i dit smykke, og findes i regnbuens smukke farver.

Hos P. Hertz har vi mange spændende kollektioner med de flotte farvede ædelsten blandt andet vores P. Hertz Harlekin serie, ligeledes har vi et stort udvalg af smukke løse ædelsten. Kom ind ind og lad dig inspirere af ædelstenes farveland.

Der findes uhyre mange ædelstene, som anvendes ved smykkefabrikation. Læren om ædle stene kaldes gemmologi. Udtryk som halvædelsten anvender vi ikke i branchen – ingen sten er vel mere ædel end andre, men nogle sten er mere sjældne og dermed mere kostbare. Kvalititen på ædelstene kan være vanskelig at vurdere for “menigmand” – pas derfor på, hvis du køber sten på rejse.

Safir og rubin er samme mineral – korund – men farverne er forskellige.
De mest kendte og kostbare safirer er kornblomstblå, mens rubiner skal være røde (dueblodsfarvede). Farven skal helst ligge ensartet i hele stenen – revner og skår samt uklarheder såvel i safirer og rubiner som i alle andre ædle stene gør disse mindre kostbare.

De mest kostbare smaragder har en dyb, smuk, grøn favre og skal helst være uden synlige indeslutninger (såkaldt urtegård). Det er en vidunerlig sten, men da den er lidt skrøbelig, tåler den desværre ikke kraftige stød.

Det vil være omfattende at nævne de mange smukke og spændende ædelsten, der bliver anvendt til fascinerende smykker. Flere sten bliver imiteret eller fremstillet syntetisk. Kom ind i guldsmedens “Aladins Hule” og se de skønne flerfarvede opaler, de vandblå akvamariner, de dybt lilla ametyster samt mange andre sten, der hver har deres historie og symbolik.