Din indkøbskurv
I18n Error: Missing interpolation value "navn" for "{{ navn }} Icon"
I18n Error: Missing interpolation value "navn" for "{{ navn }} Icon"
I18n Error: Missing interpolation value "navn" for "{{ navn }} Icon"

Diamantguide

 

 

Hos Kgl. Hofjuvelerer P. Hertz udvælges hver eneste diamant nøje af vores uddannede diamantgraderere fra GIA for at tilsikre, at alle de sten, der ender i et P. Hertz smykke, lever op til vores strenge krav og høje standarder.

Hos P. Hertz har vi igennem generationer arbejdet tæt sammen med få, men meget nøje udvalgte diamantleverandører, hvor de har fuld kontrol over hele værdikæden fra indkøb af rå-diamanten til stenen er færdigslebet. Hver eneste sten stammer fra ansvarlig og konfliktfri minedrift, og er altid indkøb i henhold til United Nations konventioner og er alle Kimberley certificeret. 

For en ikke-fagmand kan det i første omgang være svært at se, om den ene diamant er smukkere end den anden, og samtidig er det derfor også vanskeligt at forstå den forholdsvis store prisforskel. Når man imidlertid ved lidt om, hvad fagfolk kalder, ”de 4 C’ er”, vil man bedre kunne forstå diamanternes spændende verden. Diamanter klassificeres og prissættes internationalt efter de 4 C’ er: Carat, Colour, Clarity og Cut. 

DE 4 C'ERE

CUT 
Slibningen, som til forskel fra de andre C’er, er menneskets mulighed for at fremelske diamantens skønhed, er meget afgørende. Et forkert forhold i stenens proportioner eller fejl i stenens symmetri, kan ødelægge diamantens ild og brillans.

Slibet på en diamant bestemmer formen på diamanten. Hos P. Hertz arbejder vi med de dygtigste diamantsliberier for at garantere, at disse små naturlige mirakler er slebet til perfektion med perfekt proportioner, symmetri og finish for at sikre den optimale brillans og symmetri i stenen.

Der findes mange slibeformer.  Den runde brillantslibningen med 57 eller 58 facetter er den mest kendte, og den slibeform, der giver diamanten sin optimale glans.

4Cs Scales & Diagrams

CARAT
Carat (ct) er en vægtenhed for ædelsten, til forskel fra guldets karat (kt.), som er en holdighedsbetegnelse. En diamant på 1,00 carat vejer præcis 0,20 gram.  Store diamanter er sjældne og kostbare — således er f. eks. en brillant på 1,00 carat langt mere kostbar end ti brillanter på hver 0,10 carat i samme kvalitet.

Hero Carat Weight_1920x1080 

COLOR
Diamanter findes i naturen i mange farver. Langt de fleste smykkediamanter der findes er gullige, brunlig eller grålige, men farvespektret spænder fra hvid/farveløs (som det mest sjældne) til de mere tonede, med en stor prisforskel. Diamanters farve klassificeres med navne som River (D-E) (mest sjælden hvid), Top Wesselton (F-G), Wesselton (H), Top Crystal (I), Crystal (J) samt andre navne på gullige nuancer. Jo mere farveløs en diamant er, jo mere sjælden er den og derfor også dyrere. Farveskalaen går fra D til Z, og de fleste af P. Hertz's diamanter falder indenfor D til G, som er de mest sjældne farver.

Hero_Color_700x394

CLARITY

I langt de fleste diamanter findes der små naturlige indeslutninger. Indeslutninger klassificeres ifht. deres størrelse, farve, placering og antal, og benævnes bl.a. Flawless (helt uden indeslutninger), VVS (very, very slightly included), VS, Si og Piquerede sten, hvor indeslutningerne kan ses uden forstørrelse. Mindre indeslutninger har almindeligvis ikke betydning for stenens skønhed, hvorimod større indeslutninger kan blokere og forstyrre lysets vej gennem diamanten, hvorved den mister brillans.

Hos P. Hertz udvælger vi primært diamanter, der er exceptionelle klare og enten Flawless (helt uden indeslutninger) eller med så små indeslutninger, at man kun kan se dem under et mikroskop. Alle større diamanter kommer med et GIA certifikat, som detaljeret beskriver alle de ovenstående C'ere.

 

GIA Diamond Clarity Scale

text, letter

DIAMANTERNES SYMBOLIK

Symbolsk forbindes diamanten med troskab, visdom, lys, klarhed, energi og livskraft. Den symboliserer forholdet mellem modsætninger; sort/hvid, småt/stort, liv/død og ikke mindst forholdet mellem mand og kvinde, maskulin og feminin energi. Den er således særdeles velvalgt til at pryde forlovelses- og vielsesringe. Diamanten er også symbol på den rene sjæl. Den stimulere koncentrationsevne, giver klarhed, indsigt og får lyset til at trænge ind overalt. Det gælder også i forholdet mellem to elskende.