Din indkøbskurv
I18n Error: Missing interpolation value "navn" for "{{ navn }} Icon"
I18n Error: Missing interpolation value "navn" for "{{ navn }} Icon"
I18n Error: Missing interpolation value "navn" for "{{ navn }} Icon"

Perleguide

 

Perler er en stor del af smykkeverdenen, og processen som skaber perlen er intet mindre end fantastisk. Tænk bare på at perlen er den eneste smykkesten som faktisk er lavet af et levende væsen.

Der findes et hav af smukke perler i forskellige farver, størrelser og arter. Hos P. Hertz har vi et bredt udvalg af perlekæder, øreringe, vedhæng og løse perler.

 

VÆRD AT VIDE OM PERLER

Der findes naturperler, kulturperler og imiterede perler. Naturperler skabes i muslinger uden menneskelig medvirken – de handles sjældent i Danmark i dag. Kulturperler dyrkes i muslinger efter menneskelige indgreb – i saltvandskulturperler indopereres en perlermorskugle i muslingen, som derefter i 2-3 år lever i netbure i havet, hvor de til stadighed er under observation og jævnIigt passes og plejes. I denne periode danner muslingen ny perlemor på kuglen.

Ferskvandskulturperler dyrkes på samme måde, her er der dog ikke tale om at indoperere en perlemorskugle, men med et stykke væv fra en anden musling  ”generer” man muslingen, således at denne danner perler. Hver ferskvandsmusling kan danne langt flere perler ad gangen end en saltvandsmusling.

I specielle muslingearter kan man dyrke meget store perler, kaldet ‘South Sea Perler” – disse findes blandt andet ud for Australiens kyst. Store grå og sorte perler dyrkes ved kysterne i Fransk Polynesien – disse kaldes “Tahiti-perler”.

 

 

Ved at indsætte forskelligformede kerner på indersiden af disse saltvandsmuslinger, får man muslingen til at dække disse med perlemor, hvorved der dannes en såkaldt “mabeperle”. 

Imiterede perler er, som navnet siger det, perler der er kunstigt fremstillede – disse har en kerne af glas eller perlemor belagt med et eller flere lag kunststof.

Kulturperlers pris afhænger af størrelse, form, farve, glans og overfladens jævnhed. Den naturlige grænse for en saltvandskulturperles størrelse er ca. 9 mm – de nævnte ”South Sea perler” kan dog blive betydelig større – helt op til 20 mm.

Er kulturperler ikke helt runde og regelmæssige benævnes disse ”let barokke” eller, hvis uregelmæssighederne er meget markante, blot for ”barokke”. Ferskvandskulturperler findes også runde, men forekommer ofte i mange størrelser og former.