Din indkøbskurv
I18n Error: Missing interpolation value "navn" for "{{ navn }} Icon"
I18n Error: Missing interpolation value "navn" for "{{ navn }} Icon"
I18n Error: Missing interpolation value "navn" for "{{ navn }} Icon"

Find den helt perfekte forlovelsesring

At finde den perfekte forlovelsesring er for mange ét af de største og allervigtigste øjeblikke igennem et helt liv. P. Hertz er Danmarks ældste juveler forretning og specialister i netop disse øjeblikke. Vores vægge har igennem snart 200 år lagt øre til de mest vidunderlige kærlighedsfortællinger, og vi vil elske, hvis din fortælling skal være én af dem. 

P. Hertz har sit eget værksted i København med de dygtigste guldsmede, der kan forvandle dine drømme til den perfekte ring. For mange kan det være svært at afgøre, hvordan den perfekte ring skal se ud, for der findes ingen faste regler når det kommer til en forlovelsesring, men der er typisk 3 ting, du skal være opmærksom på. 

Forlovelsesringe

Vælg ringen i den rigtige stil

Når du skal vælge en forlovelsesring, er det vigtigt at tage højde for din kærestes stil, så ringen vil bringe glæde hver eneste dag. De klassiske forlovelsesringe er:

  • Solitaireringen, er en enkel og klassisk ring, med en enkelt brillant på en smuk ringskinne.
  • Allianceringen er også en klassisk og smuk ring, hvor det antal diamanter du drømmer om, er fattet ned i ringskinnen på en lang række. Her kan yderligere brillanter også efterfølgende fattes i ringskinnen som symbol på livets store begivenheder.
  • En tre-stens ring er lidt mere feminin i sit udtryk med typisk en større midtersten med to lidt mindre sten på hver side. De tre sten symboliserer fortiden, nutiden og fremtiden.
  • Rosetring er lidt mere romantisk i sit udtryk med flere brillanter centreret omkring en større midtersten.

Hvis forlovelsesringen skal være en mere utraditionel ring kunne det f.eks. være P. Hertz Volcano ring, som er mere rustikt og moderne i sit udtryk. Udvalget er stort, og det er vigtigt at se de forskellige muligheder, inden man træffer det endelige valg.

Se også vores mest populære forlovelsesringe

 

Forlovelsesringe i guld

 

Forlovelsesringen skal harmonere med din kæreste type

Smykker siger meget om din kærestes personlighed, og derfor er det vigtigt at se hvilke typer smykker der matcher personligheden bedst. Uanset om din kæreste er den sporty type, den mere klassiske og diskrete i sin fremtoning, romantisk eller mere vild og vovet, der elsker store og iøjnefaldende smykker, så vil dette have stor indflydelse på det optimale valg af forlovelsesring.  Det er utrolig individuelt, om ønsket er en stor ring som bare ikke kan overses, eller en fin, lille elegant ring, der er mere diskret.

Ringen skal ikke bare være smuk – den skal også være holdbar hele livet

En forlovelsesring skal kunne bruges hele livet, og derfor anbefaler vi også vores kunder, at ringen ikke skal være alt for petit og fin, da dette smukke og fine udtryk desværre også betyder en skrøbelighed, der gør at ringen slides for hurtigt. Hvis greb omkring sten er for udsatte og fine kan stenen falde ud, hvilket også vil være utrolig ærgerligt. Igen handler det om hvilket hvilken type din kæreste er.

Er det en person der bruger sine hænder aktivt, og helst ikke vil tage sine smykker af uanset aktivitet, så anbefaler vi klart, at man vælger en ring af en vis tykkelse og bredde, så der er noget at slide af, og hvis der er sten i, at disse enten sidder godt fattet ned i ringskinnen eller har nogle gode greb eller indfatninger, der holder godt på stenen/stenene.

Hvis personen til gengæld altid tager sine ringe af, når der skal arbejdes, så kan en mere delikat ring godt være løsningen. Uanset gælder det om at finde en ring, der vil give glæde hele livet og som matcher det udtryk som du og din kæreste holder af.

 

Smukke forlovelsesringe

 

Overvej hvilket materiale ringen skal være i.

Næste ting man skal tage stilling til, er hvilket materiale ringen skal være i. Typisk benyttes guld, hvidguld, rosaguld eller platin, men sølv, karbon eller f.eks. titan kan også være en mulighed. Undersøg hvad din kæreste typiske bruger, da dette kan være et godt hint, da mange gerne vil have at forlovelsesringen matcher det der i forvejen sidder på hånden.

Det er også vigtigt at tage med i overvejelserne, om din kæreste har allergi overfor bestemte materialer. Hvis din kæreste bruger guld eller rosaguld, er det fint at vide, om smykkerne typisk er i 14 eller 18 kt, da dette kan have stor betydning for legeringens farve og intensitet. Hvis smykkerne er stemplet 585 betyder det, at de er i 14 kt guld, mens 750 betyder, at de er i 18 kt guld.

Ud over materialet som ringen formgives i, skal du også tage stilling til, om der skal sten i ringen. Hvis en diamant er drømmen, er der mange forskellige slib, som man kan vælge. Det mest anvendte slib er brillant slibet, som er det runde slib med 57 eller 58 facetter.

Derudover findes der et utal af andre slibninger, så igen er det næsten kun fantasien, der sætter begrænsningen; oval, navette, cushion, princess, emerald cut og mange flere. P. Hertz håndplukker alle vores diamanter hos vores tætte samarbejdspartnere over hele verden.

Alle diamanter kvalitets sikres af vores dygtige GIA certificerede diamantegraderere, og kun de smukkeste finder vej til værkstedet og slutteligt i et P. Hertz smykke. For en forlovelsesring handler ikke kun om at skulle være smuk – den skal være helt rigtig. Den skal afspejle drømmen.

Hvis drømmen går mere i retning af en eller flere ædelsten med farve, kan safirer, turmaliner, rubiner, aquamariner og mange andre være løsningen, men det er vigtigt at vælge en sten, der er hårdfør nok til at se flot ud hele livet. Derfor anbefaler vi ikke sten som f.eks. smaragder og opaler, da disse sten er meget skrøbelige. Det vil være ærgerligt at føle, at man hele tiden skulle passe på sine bevægelser for ikke at beskadige stenen.

Udvælg den helt rigtige ring.

 

Forlovelsesringe i guld og sølv

 

Godt at vide

Vi bliver tit spurgt om, på hvilken hånd forlovelsesringen skal sidde. I gamle dage sagde man at forlovelsesringen sad på venstre og vielsesringen på højre. I dag gør man som man vil, så i dag handler det mere om, hvad man ellers går med, og hvordan man prioriterer pladsen på sine fingre. Hvis man elsker at stacke sine smykker og går med mange, gælder det om at finde en ring, der på en naturlig måde kan indgå i disse kombinationer.

Det er værd at overveje om man også skal have en vielsesring, da den jo i så fald også skal have en plads på hånden. I gamle dage flyttede man forlovelsesringen fra venstre til højre hånd, når man blev gift. I dag vælger mange en forlovelsesring til kæresten og et vielsesringsæt til begge, der symboliserer jeres kærlighed og helt særlige bånd, I har til hinanden.

En smuk forlovelsesring er ikke nødvendigvis den dyreste, men den rigtige ring til din partner vil være den, som du kan se, vil blive båret med stolthed og glæde hver dag. En forlovelsesring er et symbol på jeres kærlighed og engagement til hinanden, og det er derfor vigtigt at vælge en ring, som du føler, at din partner vil værdsætte og elske for resten af livet.

Da det er en ring for livet man søger, bør man undgå at lade sig styre af mode og trends, for disse har det med at gå over. Af samme grund vælger mange en klassisk og tidløs ring, der vil være lige så smuk om 20-30 år.

Hos P. Hertz tilbyder vi alle vores kunder at få renset og efterset deres P. Hertz smykker med jævne mellemrum. Det gør at din forlovelsesring altid ser smuk ud, og at vi hele tiden holder øje med, hvordan ringen bruges og slides. Du kan også læse vores guide til hvordan du selv plejer dine smykker, så de forbliver smukke i mange år.

Forlovelsesring med en historie

Hos P. Hertz har du også muligheden for at give gamle smykker nyt liv, og der findes ikke noget smukkere end en forlovelsesring med en historie. At tænke cirkulært er ikke kun en smuk tanke men også en god idé at lade historierne og minderne følge med smykkerne. Vi kan både re-designe gamle smykker, genbruge materialerne eller oppudse gamle ringe, så det nye smykke kan bære de smukke fortællingerne videre. 

P. Hertz guldsmede og designere

Smuk glad brud

Uanset om din kæreste drømmer om en forlovelsesring i guld, en forlovelsesring med diamanter eller en rå og minimalistisk forlovelsesring i hvidguld eller sølv, så er vi sikker på, at du finder den helt rigtige ring i enten det brede udvalg af forlovelsesringe hos P. Hertz eller i tæt dialog med vores dygtige designere og guldsmede.

Vores dygtige medarbejdere står klar til at guide dig igennem hele processen fra idé til det endelige smykke. Finder du ikke lige det du havde i tankerne i vores store udvalg, eller drømmer du om en helt specialdesignet og unik ring, kan vores dygtige designere og guldsmede forvandle dine drømme til den helt rigtige personlige ring.

Hos P. Hertz kan du nemlig være med i alle faser i designprocessen lige fra valg af ring stil, materialer og diamanter til selve udformningen, og hvis du hellere vil lade vores designere og guldsmede om opgaven, kan vi specialdesigne og producere lige det du drømmer om, så du i sidste ende, frier med den helt rigtige forlovelsesring der symboliserer jeres kærlighed til hinanden og skaber glæde hele livet.